RAP a Espanya

El Rap ha arribat a les nostres ciutats i són molts els artistes nacionals que practiquen aquest estil. Nach, Violadores del Verso, SDFK, ZPU, ToteKing, La Excepción, La Shica o La Mala Rodríguez en són alguns exemples (si voleu sentir la seva música cliqueu els enllaços!).

De fet, Radio 3 dedica un espai a aquest estil musical els diumenges a la nit: El Rimadero, presentat i dirigit per Jota Mayúscula. L'horari no és gaire bo per nosaltres que l'endemà hem d'estar ben desperts per començar les classes, però en aquest enllaç podeu escoltar i descarregar els podcast dels seus programes.

Us deixo el vídeo Rap contra el Racismo, promogut pel moviment contra la intolerància, en el que col·laboren els músics El Chojin, Locus i Nerviozzo de Dúo Kie, Gitano Antón i El Langui de La Excepción, Nach, Lírico, Kase O i Sho-Hai de Violadores del Verso, Xhelazz, Titó i El Santo de Falsalarma, Zatu de SFDK i Ose, tots units en el que podem anomenar un manifest contra el racisme. 


Per ampliar la informació sobre aquest estil i el seu desenvolupament al nostre país us deixo dos documentals. El primer, Dos platos y un micrófono, 30 años de hip hop en España, el podeu veure online si seguiu aquest enllaç.
El segon documental, UNIVERSO HIP HOP (Canal+, 2005), que analitza el desenvolupament de la cultura Hip Hop des de el seu naixement fins al seu desenvolupament a Espanya, amb entrevistes a artistes espanyols i a MC's nord-americans, el podeu veure aquí mateix. Espero que el gaudiu!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada